Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta - Kategorija Balet

Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta - Kategorija Balet

Žiri za Nagradu hrvatskog glumišta - kategorija Balet je radio u sastavu: dr. sc. Svebor Sečak, predsjednik i Bruna Reić i Tina zubović, mag. art. članice.

Na dodjeli Nagrade hrvatskog glumišta održanoj u HNK u Zagrebu u petak 24.studenog 2017. za kategoriju Balet laureati su:

Ženska uloga

Iva Vitić-Gameiro za ulogu Julije u baletu Romeo i Julija na glazbu Sergeja Prokofjeva u koreografiji i režiji Patricea Barta i izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Muška uloga
Tomislav Petranović za ulogu Ahmeda Nurudina u baletu Derviš i smrt na glazbu Gorana Bojčevskog u koreografiji i režiji Igora Kirova i izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu.

Mladi umjetnik do 28 godina
Marta Kanazir za ulogu Titanije u baletu San Ivanjske noći na glazbu raznih autora u koreografiji i režiji Lea Mujića i izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Za najbolje koreografsko, redateljsko ili dirigentsko ostvarenje

Leo Mujić za koreografiju i režiju predstave Gospoda Glembajevi na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova u izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Predstava u cjelini
Gospoda Glembajevi prema Miroslavu Krleži na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova u koreografiji i režiji Lea Mujića i izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Najbolja kostimografija u Drami, Operi i Baletu:
Manuela Paladin Šabanović za kostimografiju u baletu Gospoda Glembajevi na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova u koreografiji i režiji Lea Mujića i izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.